Toeristische activiteiten rondom vakantiewoning Allegretto

Abdijmuseum Ten Duinen – Koksijde
Leven in de middeleeuwse Duinenabdij, hoe ging dat? Ontdek ons museum, de ruïnes met de prachtige natuur & de Zuid-Abdijmolen!

Contactgegevens:
Adres: Koninklijke Prinslaan 2 – 8670 Koksijde
Website: https://www.tenduinen.be

Paul Delvaux Museum – Koksijde
Het PAUL DELVAUX MUSEUM in St. Idesbald toont op meer dan 1 000m2 aan vernieuwde ruimte de grootste verzameling ter wereld van deze internationaal befaamde kunstenaar. Het museum nodigt u uit om kennis te maken met zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen. U wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.

Contactgegevens:
Adres: Av. Paul Delvauxlaan, 42 | 8670 St. Idesbald – Koksijde
Website: http://www.delvauxmuseum.be

Golf ter Hille:
18 holes PAR 72 | Championshipcourse | 9 holes PAR 31 course | Driving Range | Practice: chipping – putting – bunker. Bar – brasserie – resto en een prachtig zongericht terras – clubhuis – events – proshop – seminaries

Contactgegevens:
Hof ter Hillestraat 2 – 8670 Koksijde
E-mail: golfsecretariaat@koksijde.be | https://www.koksijdegolfterhille.be/

Plopsaland De Panne:
Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het themapark is genoemd naar de kinderprogramma’s Kabouter Plop en Samson en Gert van Studio 100.

Contactgegevens:
Adres: De Pannelaan 68, 8660 De Panne
Website: https://www.plopsalanddepanne.be

Visserijmuseum: Oostduinkerke
In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. De rijke museumcollectie verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Wist je dat je er ook echte Noordzeebewoners kunt ontmoeten?

Contactgegevens:
Adres: Pastoor Schmitzstraat 5 – 8670 Oostduinkerke
Website: https://www.navigomuseum.be

Bakkerijmuseum Veurne:
Het Bakkerijmuseum is gevestigd in de gebouwen van de 17de-eeuwse Zuidgasthuishoeve en is sinds 2003 erkend op regionaal niveau door de Vlaamse Gemeenschap. De permanente tentoonstelling toont schitterende objecten uit de brood- en banketcollectie zoals unieke speculaasplanken, diverse wafelijzers of een fiets op rollen die gebruikt werd voor de ijsproductie.

Het Bakkerijmuseum is ook een doe-museum! Er worden allerlei leuke activiteiten aangeboden zoals bakdemonstraties, bakworkshops,… Vraag hun activiteitenkalender aan via mail of neem een kijkje op hun website. Reservaties steeds bij het Bakkerijmuseum.

Contactgegevens:
Adres: Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Website: www.bakkerijmuseum.be

Kunstencentrum Ten Bogaerde:
Kunstencentrum Ten Bogaerde is een unieke plaats waar kunst, natuur en erfgoed samenvloeien in een oase van rust. Jaarlijks vinden er twee hedendaagse kunsttentoonstellingen plaats en in de tuin en op de eerste verdieping vind je de vaste collectie kunstwerken van George Grard. Een bezoek is volledig gratis. De site die u bezoekt is een abdijhoeve. De geschiedenis van de abdijhoeve Ten Bogaerde keert terug tot ca. 1240 wanneer de Duinenabdij het hoogtepunt van haar macht beleeft.

Contactgegevens:
Adres: Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde
Info en vragen: 058 53 34 40 of cultuur@koksijde.be

Vakantiehuis Oostduinkerke | Vakantiewoning Koksijde | Vakantiewoning 12 personen Oostduinkerke | Vakantie aan zee | Vakantiewoning te huur Oostduinkerke | Vakantiehuis te huur Koksijde | Te huur vakantiewoning Koksijde | Vakantiewoning Allegretto Oostduinkerke